Frisse Oren

Verse Muziek voor een Jong Publiek

In 2005 begonnen drie gelijkgestemde muziekgezelschappen met het maken van muziekvoorstellingen voor kinderen. Het Wervelwind Ensemble, Koperkwintet KWIVR en Alle Hoeken van de Kamermuziek koesterden elk de wens kinderen kennis te laten maken met live gespeelde, nieuw geschreven muziek. Daarbij kozen zij voor muziektheater als vorm. Deze vaste ensembles van professionele musici, getraind in theater- en bewegingsvaardigheden, ontwikkelden in vijftien jaar tijd een groot arsenaal aan kennis en vaardigheden.
In de loop der jaren groeiden de drie ensembles naar elkaar toe, zowel in de artistieke uitgangspunten als in de organisatievorm. In 2015 werd Muziekvoorstelling.nl opgericht, om via dit publiciteitskanaal, de drie ensembles één gezicht te geven.

Nu is het moment aangebroken voor de volgende stap. Om de gekoesterde artistieke signatuur voort te zetten en de ambities vorm te geven, verenigen de spelers en artistieke aanjagers zich in een nieuw collectief: Frisse Oren.

Frisse Oren: 1 september 2020

Achter de schermen is er ongelooflijk veel leven in de brouwerij. De plannen houden we voorlopig nog even geheim…

Vanaf 1 september 2020 kunt u ons hier vinden. Maar tot die tijd kunt u voor al onze voorstellingen natuurlijk altijd terecht op de site van Muziekvoorstelling.nl.

Met hartelijke groet, namens alle musici en makers,

Anneke Wensink en Rudi van Hest